Пътищата в Кърджалийско са проходими, ограничения за тежки автомобили по третокласните пътища
Пътищата в Кърджалийско са проходими, ограничения за тежки автомобили по третокласните пътища / netinfo

Всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Кърджали са проходими при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление.  Въведени са ограничения за движение на тежки моторни превозни средства над 12 тона за всички третокласни пътища.

Повишаването на температурите няма да доведе до бързото разтопяване на падналите снегове. Няма опасност двата язовира край Кърджали да прелеят след снеготопенето, каза областният управител Илия Илиев. По думите му и двата язовира имат достатъчно свободен обем, още повече, че от 6-7 месеца не е валяло интензивен дъжд, така че проблем с големите язовири няма. Трябва да се отчете и фактът, че тези язовирите „Кърджали“ и „Студен кладенец“ са част от каскада „Арда“, където НЕК много стриктно и прецизно следи и контролира притока и разхода на водни количества, каза Илия Илиев.

 

Проблем, според него, могат да създадат по-скоро малките водоеми. Надеждата е времето да се затопли постепенно, а не изведнъж и така да причини интензивно снеготопене.