Предават на съд четирима наркодилъри от Пиринско
Предават на съд четирима наркодилъри от Пиринско / Снимка: dariknews.bg, архив

Четирима наркодилъри от Благоевградско застават на подсъдимата скамейка, след като прокуратарута внесе срещу тях обвинителни актове.

Пред съда застава мъж от Гоце делчев, който на 7 декември 2015 година в района на Търговския център разпространил 0,42 грама марихуана на младеж от село Копривлен.

Районната прокуратура в Сандански предаде на съд Г. М. по обвинение в незаконно отглеждане на растения със съдържание на наркотично действащ компонент. През 2016 г. в пристройка на къща в с. Игралище, община Струмяни, обвиняемият отглеждал два броя растения от рода на конопа с общо нето тегло 130 гр. на стойност 780 лв.

На подсъдимата скамейка за незаконно държане на високорисково наркотично вещество, по друг обвинителен акт на прокуратурата в Сандански, застава И. Х. Около 23 ч. на 05.10.2016 година, на територията на община Сандански, на пътя от с. Рибник за с. Лебница, обвиняемият в нарушение на закона държал 328 гр. марихуана в багажника на собствения си лек автомобил. Дрогата била разпределена в два пакета с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент на обща стойност 1 968 лв.

По обвинение в същото престъпление Районната прокуратура в Петрич сключи споразумение със защитата на обвиняемия Н.Т., който се призна за виновен в това, че на 02.11.2016 г. в гр. Петрич в джоба на анцуг и в кухненско помещение незаконно държал марихуана.