Хвалби и ругатни по повод почистването на снега в Габрово
Хвалби и ругатни по повод почистването на снега в Габрово / 100 вести

По-важните теми от вестник „100 вести" днес

Във водещата си статия изданието пише, че шампионът от 24 издание на турнира по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово - „Шести участък“, започна с успех и тазгодишната надпревара. Нено Михалев и съотборниците му спечелиха първия си мач от група IV, при това с убедителен резултат - 8:1 срещу „Контролата“.

Вчера беше първият учебен ден за годината след удължената Коледна ваканция заради грипа, а след това и заради тежките зимни условия. Началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов препоръча, ако не е достатъчно топло в класните стаи, учебните часове да бъдат намалени. Очаква се някои училища да имат часове от по 35 минути и в днешния учебен ден, ако температурата в сградите не достигне поне 18 градуса.

Кратка разходка из Габрово показа двуполюсни мнения около снегопочистването - имаше и хвалби, но и ругаещите не бяха малко. Последните най-често сочеха ул. „Отец Паисий“ - улицата към пазара в Габрово. Друг е въпросът какво бе съотношението на хората с греблата и мрънкащите шофьори, че било непроходимо.

Две хиляди лева глоба – това е наказанието на И. Д. И. от с. Шумата, Севлиевско, който се обадил с неверни и заблуждаващи съобщения на националния номер за спешни повиквания 112.