Авторът на бестселъри Джон Гришъм-страстен почитател на HIFU-технологията
Авторът на бестселъри Джон Гришъм-страстен почитател на HIFU-технологията / sveta.marina

„Когато научих за възможностите и потенциала на лечението чрез фокусиран ултразвук /HIFU -хайфу/ да променя живота на хиляди хора, знаех, че си заслужава да напиша книга за това", споделя Джон Гришъм за романa си „Туморът", посветен на възможностите на хайфу-технологията, излязъл през пролетта на 2016 г.

„Това е най-важната книга, която някога съм написал. Не намирам друга кауза, която потенциално може да спаси толкова много животи!", казва още авторът.

Днес с високоинтензивен фокусиран ултразвук по света се лекуват над 20 заболявания, като едни от най-разпространените приложения са за безоперативно, напълно неинвазивно лечение на миома на матката, фиброаденом на гърдата и на редица злокачествени новообразувания.

Авторът на бестселъри Джон Гришъмстрастен почитател на HIFUтехнологията
netinfo

Книгата си писателят възприема като част от мисия за обучение на обществеността за потенциала на това иновативно и максимално щадящо пациентите лечение, което има всички предпоставки да се превърне в бъдещето на световната медицина. Всички приходи от книгата, авторът дарява на фондацията „Фокусиран ултразвук", САЩ (FUS Foundation) , за да послужат на изследователите за по-нататъшни проучвания на нови приложения на технологията и за нейната популяризация. Писателят направи изявление, че не е писал книгата по поръчка, не е взел предварително хонорар за нея и че темата е просто негова кауза.

Книгата на Джон Гришъм „Туморът" надмина всички очаквания, с повече от 750 000 книги разпродадени за по-малко от година, съобщават от FUS Foundation, с която HIFU /хайфу/ - Центърът към МБАЛ „Света Марина"-Плевен колаборира от създаването си.

Центърът в Плевен е единствен в Източна Европа и има пациенти както от България, така и от чужбина, включително от държави като САЩ и Канада.

Повече иформация може да получите на www.hifubg.com; www.svmarina.com - HIFU-център,

е-mail: hifu@svmarina.com и на тел. (+359) 885 519 135.

Безплатно копие (на английски език) в електронен вариант на романa „Туморът" от Джон Гришам може да свалите от:

http://www.fusfoundation.org/read-the-tumor-by-john-grisham.