Кмет напусна гневен кметска сбирка
Кмет напусна гневен кметска сбирка / Дарик Враца

Кметът на Бели извор Кирил Илиев си тръгна гневен от Деня на кмета във Враца. Работната среща на местните управници започна с информация, изнесена от кмета на община Враца Калин Каменов за това какви средства от бюджета за тази година ще бъдат заделени за кметствата. Те ще получат общо 300 000 лева, като за всяко село проектите не трябва да надвишават общо 15 000 лева. Всеки кмет е направил своята заявка от какво селото има нужда. Каменов представи къде какви средства ще бъдат отпуснати и за кои проекти.

Така стана ясно, че за Бели извор това са  7 000 лева за ремнот на улица, което ядоса кмета на селото Кирил Илиев. “С тези 7 000 лева ще направите път, ама в шестък! Това е просто подигравка! И няма смисъл да си губя времето тук да идвам, за да слушам празни приказки!” обяви Илиев. “Добре, приятна работа във фейсбук” – му каза Каменов. “И на теб приятна работа, и дано свършиш нещо” – му отговори кметът на Бели извор и напусна срещата.

Пълната информация за това какви инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани тази година в селата от община Враца ще може да чуете в предаването “Дарик Северозапад”.