Сметоизвозването се възобновява от днес
Сметоизвозването се възобновява от днес / Община Разград

С пълен ресурс от техника и хора продължава почистването на Разград – съобщават от пресцентъра на община Разград.

Вчера 11 снегопочистващи машини се почиствали града до 23.30 ч., а след това 2 дежурни машини са почиствали към ж.к. „Орел“, болница, пожарна и други институции, където се налага спешно придвижване на автомобили. Много от главните артерии на града са били изчистени до асфалт – уверяват от местната управа.

Днес работата на снегопочистващата техника е стартирала отново в 4.00ч. и продължава да почиства със 7 машини, техника ще почиства и около блоковете 24, 25 и 27 в ж.к.“Орел“ и зад блок 17 - уточнил Христо Георгиев – ръководител на звеното в Разград на А.С.А. България. Той съобщил, че от началото на месец декември улиците на града са обработени с 200 тона сол.

Във връзка със сметосъбирането Георгиев подчертал, че процесът е забавен, заради климатичните услови и  трудната проходимост и допълнил, че от днес, 12 януари, два автомобила ще извозват сметта първо от централната част на града, а след това от останалите части. Почистват се всички улици, уточнили от фирмата.

Служители на Общинското предприятие  „Паркстрой“ също се включили в почистването на града, 12 човека чистят в кв. „Абритус“, използва се и бобкат за разчистване на тротоарите и паркингите в района, дейността ще продължи до филиала на РУ, в посока „Биовет“ и „Лидъл“.

Днес служители на „Парстрой“ са опесъчили стъпалата към ж.к.“Орел“, почистват и паркинги в централните части на града, чисти се градинката на Следствието, направени са подходи на площада до Стария театър и се продължава към кв. „Абритус“.

Днес на територията на Община Разград няма населени места без електроенергия и вода. Всички пътища са достъпи до населените места и са отворени.

Община Разград припомня, че в Наредба 1 на Община Разград е уточнено, че ръководителите на фирми, учреждения и организации, на здравни, социални, учебни и други заведения, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради и недвижими имоти и гражданите, са длъжни да организират при паднал сняг или заледяване почистване и опесъчаване на тротоарите пред сградите, както и отстраняване на ледени образувания по стрехите, отвеждане до ниво тротоар на кондензните води от климатици и климатични инсталации и други.

От общината призовават гражданите да бъдат особено внимателни предвид обстановката, дейността по почистването ще продължи до нормализирането й.

Сметоизвозването се възобновява от днес
netinfo

Сметоизвозването се възобновява от днес
netinfo

Сметоизвозването се възобновява от днес
netinfo

Сметоизвозването се възобновява от днес
netinfo