Снегорините във В.Търново чистят  кварталните улици, камарите със сняг ще бъдат транспортирани
Снегорините във В.Търново чистят кварталните улици, камарите със сняг ще бъдат транспортирани / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Снегопочистващата техника на територията на Велико Търново е насочена към кварталните и второстепенните улици на града. Главните транспортни артерии са почистени и обработени с инертни материали против обледяване.

По сигнали на граждани снегорините работят приоритетно в кварталите "Картала”, "Чолаковци”, по тесните отсечки в широкия център и други части на града, както и в район "Козлуджа”. Включена е  малогабаритна техника, а с помощта на багери – товарачи и самосвали събраните камари със сняг ще бъдат премахнати и транспортирани извън рамките на Велико Търново, съобщиха от общината в старата столица.

Кметът на старопрестолния град Даниел Панов отново апелира към великотърновци да паркират автомобилите си по начин, по който да не пречат на работата на машините. "Благодаря на всички граждани, които съвестно разчистват пространствата пред техните жилища, гаражи, магазини, офиси, работни места, като събират снежната маса на купчини и камари, без да я хвърлят на улиците”, коментира Даниел Панов.

Във вечерните часове на днешния ден  ще започне изгребването на купчините снежни камари и в централната част на Велико Търново – в района на кръстовищата до Съдебната палата, кооперативния пазар, МДТ "Константин Кисимов” и Централната поща.

От кметската управа апелират към водачите  да се съобразяват със снегорините, багерите и самосвалите и да преминават покрай тях с повишено внимание. Трафикът ще бъде регулиран от екипи на "Пътна полиция”.

За премахването на  образувалите се по високите части на сградите ледени блокове, снежни маси и висулки,  гражданите и управителите на етажната собственост могат да потърсят съдействие от компетентните институции.