Договори за два мащабни проекта подписа община Сливен
Договори за два мащабни проекта подписа община Сливен / община Сливен

Два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие подписа днес кметът на Сливен Стефан Радев.

Договорите са по проекти „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен" и „Подобряване на градската среда на Сливен". Размерът на безвъзмездната финансова помощ по първия проект е 14 525 521,80 лв., а по втория - 2 199 911 лв.

Основните дейности по проект „Интегриран градски транспорт - Сливен" включват закупуване на 27 нови дизелови автобуса, внедряване на интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти, внедряване на система за информация на пътниците и др. Оперативната програма е одобрила всички дейности, включени в проектното предложение.

Проект „Подобряване на градската среда на Сливен" включва мерки за подобряване на градската среда в два обекта - "Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска" и "Рехабилитация и благоустрояване на кв. Република".

Следващите стъпки, които Община Сливен следва да предприеме по реализацията на двата проекта, са подготовка и обявяване на процедури за избор на изпълнители и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности.