Димитровград с проект пред Брюксел за реставрация на блоковете в центъра
Димитровград с проект пред Брюксел за реставрация на блоковете в центъра / Дарик радио, Хасково, Архив
Димитровград готви проект пред Брюксел за реставрация на блоковете в центъра
92060
Димитровград готви проект пред Брюксел за реставрация на блоковете в центъра
  • Димитровград готви проект пред Брюксел за реставрация на блоковете в центъра

По нов, много мащабен проект, който може да осигури средства за ремонт и реставрация на жилищните блокове в централната градска част на Димитровград, които са част от 27-я маршрут на Съвета на Европа, работи община Димитровград. Това съобщи в студиото на Дарик-Хасково кметът Иво Димов. Към момента той отказа да коментира детайли от проекта, който е в начална фаза, но подчерта, че ще кандидатстват директно пред Брюксел и действително стойността е внушителна, а ефектът при одобрение и изпълнение, би бил повече от добър за града. В момента търсим европейски градове, като два от тях трябва да бъдат наши партньори, а още 3- спомагателни, обясни той. Иво Димов обясни, че към момента все още няма 100-процентова гаранция, че проектът ще бъде реализиран, но надеждите това да се случи не са безпочвени. Предвиждат се действително много полезни и модерни неща, като например соларни панели за покривите, издаде в аванс той.

В „Събеседникът” на Дарик от студиото в Хасково димитровградският кмет коментира още зимната обстановка и не скри тревогата си, че количествата материали за обезопасяване на улици и тротоари са на привършване. До момента сме изразходвали 370 тона, а през целия зимен период на миналата година- 250 тона, посочи Димов. Той бе категоричен, че ваканцията на учениците в община Димитровград няма да бъде удължавана при нови снеговалежи в понеделник, освен ако „ситуацията не е апокалиптична с 2-метрови преспи”. Преди ден подрастващи от общината ме заляха с лични съобщения в социалната мрежа и молби ваканцията да продължи, като повечето бяха с идентичен текст и нарастваха лавинообразно, разказа Димов.

Още за бюджета на общината през 2017 г., инвестициите, мащабните проекти, подготовката за 70-годишнината на Димитровград на 2 септември и ще има ли Димитровград филиал на висше учебно заведение чуйте от кмета Иво Димов в приложения файл.