Благоевград

Улиците в село Баня все още не са почистени от снега

12 януари 2017 10:48 | Автор: | Вероника Атанасова

Улиците в село Баня все още не са почистени от снега
© Снимка: Вероника Атанасова  
Тема в развитие:


Две денонощия след снеговалежите множество улици в най-голямото село в Разложко - Баня, остават непочистени. На места дори движението с автомобили е почти невъзможно, защото кишата по пътното платно е около 10 сантиметра, а под нея има лед, коментират  хората.

На много от шофьорите се налага да правят маневри на заден ход и да търсят проходима улица, по която да минат без проблем. Особено неприятни са условията и за пешеходците.

Вчера привечер кметът на селото Мария Юрганчева, общински служители и представител на фирмата за снегопочистването в общината минаха на проверка по улиците на Баня. След нея проверяващите са констатирали, че всички кръстовища в селото са в много лошо състояние. Много от хората са изхвърляли снега, събран от  тротоарите пред домовете си, на пътното платно.

Зам.- кметът по икономически и правни въпроси в Община Разлог Иван Гюров заяви, че само за града 10 снегопочистващи машини се грижат улиците да бъдат проходими при зимни условия, а за селата са 14. По думите му всички пътища в община Разлог са проходими, към настоящия момент улиците в града и населените места са почистени в достатъчна степен, че да е безпрепятствено придвижването на хора и автомобили. Също така няма проблем с водоподаването и електрозахранването на територията на общината.

В отговор на това защо някои улици в Баня са в окаяно състояние, зам. -кметът Иван Гюров бе категоричен, че още днес ще направи проверка по случая. Той призова всички граждани, като почистват снега от прилежащите им площи, да не го изхвърлят на пътното платно или изчистената улица, тъй като, вчера например,  е имало случай снегопочистващата техника минава в едната посока и докато се върне обратно, платното е било посипано със снежни преспи.

 Етикети: сняг, село Баня

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

А, - 12.01.2017 г. 14:00:28

в село банкя сигурно са почистени до асфалт.

#1

ko - 12.01.2017 г. 11:20:52

BEST MUSIC HITS 2017 https://youtu.be/xS5p1cyTt2E

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Руснак звъни на приятеля си в Новосибирск: - Как сте? - Ами добре сме. - Студено ли е при вас? - Е, нали знаеш, студено… Виж още