Плевен

Поредни брутални случаи на телефонни измами в Плевен

12 януари 2017 10:18 | Автор: Дарик Плевен

Поредни брутални случаи на телефонни измами в Плевен © dariknews.archive  

В Плевен зачестяват случаите на опити за телефонни измами. Криминалистите съветват жителите на областта да не дават пари на непознати при никакви случаи.

На 11 януари 2017 година в 11:00 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал от 86-годишна плевенчанка. Жената е съобщила, че на 9 януари около 11.30 часа на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Въвел я в заблуждение, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници и я накарал да изхвърли през терасата на жилището си в квартал „Дружба" 1880 лева и 500 евро.

На 11 януари 2017 година в 15.30 часа отново в Първо РУ - Плевен е постъпил сигнал от 80-годишен жител на град Плевен. По информация на тъжителя около 12.30 часа е получил паралелно обаждане на домашния и мобилния телефон и непознат, представяйки се за полицейски служител, го и накарал да изхвърли през терасата на апартамента си 2100 лева. Схемата на телефонната измама е същата - провеждана полицейска операция по задържане на телефонни измамници. По случаите е уведомена прокуратурата. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК продължават работа разследващи полицаи.

От ОДМВР - Плевен съветват, в случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание. Намерете начин да се свържете с ваши близки. Проверете информацията, получена по телефона. Не давайте пари на непознати.
От МВР апелират близките да разяснят на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами. Да ги съветват да не се доверяват на случайни хора, осъществили с тях контакт по телефона.Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

J - 12.01.2017 г. 12:59:15

Измамниците очевидно разполагат с телефонните номера на възрастни абонати. Близките на възрастните хора трябва да се съобразят с деменцията им и да предприемат някакви действия за тяхното предпазване. Освен разяснения и беседи може да сменят абоната, например.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още