Областният: Пътното да почисти магистралата
Областният: Пътното да почисти магистралата / Снимка: Областна администрация Хасково
Областният: Пътното да почисти магистралата
92054
Областният: Пътното да почисти магистралата
  • Областният: Пътното да почисти магистралата

Минус 14 градуса бе температурата рано тази сутрин в района на АМ“Марица“ при Хасково. „Аутобанът е проходим, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин  Областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам ОПУ Хасково да създаде организация  така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той.

Във всички населени места има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения за движение по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 тона. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец.

От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги. Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

Облатния управител Станислав дечев чуйте в приложения файл.