Пловдив

В Смолянско продължават борбата в снега, учениците от днес на училище

12 януари 2017 09:10 | Автор: Адриан Кулев | Редактор: Петър Тодоров

В Смолянско продължават борбата в снега, учениците от днес на училище
© Дарик архив  

В община Смолян продължава борбата със снега, като на този етап остава проблем само с достъпа до село Турен. До всички останали населени места вече има проходими пътища, като няма бедстващи хора, села без ток и храна, категоричен е кметът на общината Николай Мелемов.

На този етап все още е в сила частичното бедствено положение. „По принцип сме пробили пътя до Турен, но има един участък от него, който е заледен. Това създава в момента проблема и работим по разрешаването му“, уточни зам.-кметът на община Смолян инж. Марияна Цекова. Според Мелемов, обстановката е нормална и всички пътни артерии на територията на общината са проходими при зимни условия.

Дадената допълнителна ваканция за учениците в община Смолян приключи и от днес е учебен ден. От Община Смолян са предупредили училищните директори да затоплят сградите, за да бъдат нормални температурите в класните стаи в първия следваканционен ден. Общинарите са изпратили работници, които да почистват от снега подходите към училищата, уточняват от пресцентърът на администрацията.

От 11 до 13 януари са разпуснати училищата в община Доспат, съгласно заповед на кмета, съобразявайки се с продължаващия снеговалеж и ниските температури. На училище се връщат от днес и учениците от Баните и Неделино, които ползваха допълнителни ваканционни дни заради снега.Етикети: сняг, училище, Смолян, пътища

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още