Обстановката се нормализира
Обстановката се нормализира / БГНЕС

Обстановката в област Бургас е нормална при зимни условия. По последни данни от страна на ЕВН, няма населени места без ток в Бургаско. По информация на дежурните по общини, в областта няма места без вода, ситуацията в населените места извън община Бургас също се определя като спокойна.

Общият брой на сигналите постъпили тази нощ на телефон 112, свързани със зимната обстановка, е около 20, нито един от тях не е за бедстващи хора или аварирали автомобили. Основно сигналите са свързани с непочистени малки улици и междублокови пространства. Днес и утре - 12.01. и 13.01.2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища в област Бургас.
От ОПУ Бургас съобщават, че над 160 машини на почистващите фирми са работили на терен през вчерашния ден.

Количествата пясък, сол, луга и инертни материали са приблизително същите около 3000 тона пясък, 1000 луга, 2000 тона сол. По информация на дежурния в Областна администрация Бургас Пристанище - Бургас е отворено, Летище Бургас ще бъде затворено до 08:00 тази сутрин поради снегопочистване.

Остава в сила информацията, че са спрени пътническите влакове на територията на областта поради повреди в локомотивите. Движат се бързите, като някои от тях спазват разписанието на пътническите. За по-подробна информация обаче гражданите е необходимо да се обръщат към БДЖ.