Две първи дами ще делят Белия дом
Две първи дами ще делят Белия дом / Guliver/Getty Images

Офисът на първата дама ще бъде преименуван в офис на първото семейство в бъдещата администрация на САЩ, съобщи американската телевизия "Фокс нюз", цитирана от ТАСС. При това официални функции в Белия дом ще съвместяват дъщерята на новоизбрания президент Доналд Тръмп - Иванка, и неговата съпруга - Мелания.

Те са смятани за най-скъпите му хора, твърди телевизията, като се позовава на информация, получена от източници в преходния щаб на бъдещия стопанин на Белия дом.

Тръмп прехвърлил своята бизнес империя на синовете си

Иванка Тръмп обяви вчера решението си да се оттегли от поста вицепрезидент на семейната компания "Тръмп организейшън" и да престане активно да се занимава със собствената линия модни аксесоари.

На първо време тя ще се съсредоточи върху устройването на своето семейство в американската столица. Съпругът на Иванка - Джаред Къшнър, вече получи назначение като старши съветник на президента.

Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Според сп. "Уошингтъниън" Иванка и Джаред ще живеят в престижния столичен район Калорама, недалече от мястото, където след като изтече мандата му ще се засели и сегашният държавен глава Барак Обама.

Той вече обяви, че след като предаде пълномощията си на Тръмп, ще остане да живее във Вашингтон още две години със съпругата си Мишел и по-малката си дъщеря Саша, за да може тя да завърши училище и да не й се налага да прекъсва обучението си заради преместване в друг град.

Мелания Тръмп - бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)

46-годишната Мелания Тръмп засега ще остане с малкия си 10-годишен син Барън в Ню Йорк поне до края на учебната година. Момчето посещава елитно частно училище и не иска да прекъсва обучението си там. Това потвърди и самият Доналд Тръмп.

Във връзка с това някои американски наблюдатели изказват предположение, че 35-годишната Иванка Тръмп - дъщеря от предишен брак на президента, вероятно на първо време ще изпълнява де факто ролята на първа дама на САЩ.

Източник: БТА