МТЛБ-то на Димитровград в действие
МТЛБ-то на Димитровград в действие / netinfo

МТЛБ-то, с което община Димитровград разполага, бе използвано за освобождаване на пътна отсечка между селата Воден и Черногорово, блокирана от закъсал в преспите камион, който спря движението там. Пътният участък е важен, тъй като в района живеят десетки хора, за които осигурява транспортен достъп.

МТЛБто на Димитровград в действие
netinfo

Димитровградска община разполага с невероятна техника за борба с бедствия и аварии, пише в социалната мрежа Марин Иванов, който публикува и клипове, снимани с телефон от военния автомобил в действие.  Той не пести и благодарности към кмета на общината Иво Димов и кметовете на селата Черногорово и Воден, които помогнали за благоприятния изход на пътния инцидент.

 

Тежкотоварната високопроходима машина МТЛБ бе предоставена на община Димитровград от Министерство на отбраната преди 4 години и до тази зима бе ползвана само веднъж. МТЛБ-то е оборудвано с камери,  полиспасти за извличане на тежкотоварни машини, резач, прожектори за сложни метеорологични условия, сензори и други екстри. Оборудването, което е снабдена машината, е единственото по рода си в България, посочват от пресслужбата на община Димитровград.