Двама кандидати за Окръжен прокурор на Шумен
Двама кандидати за Окръжен прокурор на Шумен / dariknews.bg

Двама кандидати са подали документи за административен ръководител - Окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Шумен. Това става ясно от справка на сайта на Висшия съдебен съвет.

Единият кандидат е временно изпълняващият длъжността Окръжен прокурор Маргарита Гергиева.

Тя започва работа в системата през 2000 година като прокурор във Районна прокуратура - Велики Преслав. През 2005 година е командирована в Окръжна прокуратура, а през 2006 г. е преназначена там. През 2013 година е определена за зам. окръжен прокурор, а от тази година временно оглавява структурата.

Прокурор Георгиева е участвала в прокурорския екип на първа инстанция по делото "Килърите" и е наблюдаващ прокурор е по досъдебното производство за влаковата катастрофа в Хитрино.

Другият кандидат е прокурор Делян Димитров.

Неговата кариера започва през 2001 година като младши прокурор в Районна прокуратура - Шумен, а през 2005 година става Районен прокурор.

В Окръжна прокуратура е командирован през 2015 година. Участва в Наказателни, Граждански и Административни дела. Миналата година след конкурс е назначен към Окръжната прокуратура.

Делян Димитров е атестиран с оценка "Много добър" от Висшия съдебен съвет като Администрадтивен ръководител на Районна прокуратура - Шумен.