Мениджърите на Роби Уилямс продавали билети на спекулативни цени
Мениджърите на Роби Уилямс продавали билети на спекулативни цени / Guliver/Getty Images

Мениджърите на известния британски певец Роби Уилямс бяха уличени, че са продавали билети за неговите концерти чрез сайтове на прекупвачи по завишени цени, съобщава агенция ТАСС, цитирайки информация на Би Би Си.

Журналистката Виктория Дърбишър сравнила билетите на една от най-големите интернет платформи за продажба на билети "Тикетмастър" с други сайтове, в които се реализират билетите на прекупвачите.

Членове на "Тейк дет" укривали данъци с години

"Билетите за ред 126 на стадиона "Етихад" в Манчестър, където ще гастролира Уилямс на 2 юни, струват 95 паунда. В същото време на сайта "Гет ми ин", който се занимава с вторична продажба, пропуските за същия ред се предлагат на цена от 160 паунда.

Светът на звездите през 2016 г.: Скандали, сбогувания и раздели

Журналистическото разследване установило, че ставало дума за тъй наречените "платинени билети", които се разпространяват от организаторите на събитието и от самите изпълнители. Във връзка със създалата се ситуация Би Би Си припомни редица случаи, при които официалните промоутъри са били уличавани в завишаване на цените и реализирането на билети чрез сайтовете на прекупвачите.

Източник: БТА