Кърджали

В 6 от седемте кърджалийски общини ваканцията продължава на 12 и 13 януари

11 януари 2017 16:57 | Автор: Павел Тенчев

В 6 от седемте кърджалийски общини ваканцията продължава на 12 и 13 януари

Със заповед на министъра на образованието и науката Мeглена Кунева ваканцията на учениците в 6 от седемте кърджалийски общини продължава на 12 и 13 януари. Те се връщат в училище в понеделник – 16 януари, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Кърджали Гроздан Колев.

По думите му в община Ардино, където пътищата са разчистени и достъпа до учебните заведения е безпроблемен, първия учебен ден след ваканцията е 12 януари.

Мотивите, посочени в заповедта за удължаване на ваканцията в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене и Джебел,  са свързани отново с ниските температури и продължаващите обилни снеговалежи, които препятстват предвижването на учениците до училищата им.

 

Днес бе последният ден на „дървената“ ваканция, която кметовете на общините в Кърджалийско, а за община Кърджали и министър Кунева, обявиха. Още вчера Колев прогнозира, че е възможно удължаване на ваканцията и през следващите дни, което се и случи.Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още