Кои пътища в община Шумен са проходими?
Кои пътища в община Шумен са проходими? / Община Шумен

Към момента проходими при зимни условия са пътищата Шумен-Мараш-Салманово, Мътница-Царев брод-Велино, Шумен-Лозево, Шумен-Новосел-Средня-Черенча-път I-4, Салманово-Радко Димитриево, панорамният път Шумен-Паметник „Създатели на българската държава"-"Старият град-парк „Кьошкове". Пътят Шумен-Овчарово-Друмево е проходим до село Кладенец.

От Общинския щаб по бедствия и аварии предупреждават, че в пътните участъци Новосел-Средня-Черенча, Мътница-Царев брод-Велино, Кладенец-Друмево все още работят машините на фирма „Барс" АД по уширяване на пътните платна и движението на автомобили в тези направления не е препоръчително.

Към момента затворени за движение са участъците П. Волов-Белокопитово, Дибич-Илия Блъсков и Велино-Живково.

Поради обилния сняг, паднал през нощта, в продължение на няколко часа днес се наложи да се разчиства пътя, който обслужва Регионалното депо за неопасни битови отпадъци в Шумен и затова временно достъпът до него беше ограничен. В момента отсечката от края на кв. „Дивдядово" до депото е почистена и отворена за движение на автомобилите, които извозват отпадъците. Това съобщи ръководителят на депото Ангел Ангелов.