• Размер на шрифта:

Поредно удължаване на ваканцията

11 януари 2017 14:49 / обновена на 11 януари 2017 | Автор: Екип на Дарик | Редактор: Кремена Андреева

Поредно удължаване на ваканцията
© sxc.hu  
Тема в развитие:

За пореден път удължиха ваканцията на някои ученици заради лошите метеорологични условия, ниските температури и големия брой болни от грип, но за много деца днес е последният ден от дългата почивка.

Възобновява се учебният процес в София-град и още три цели области - Видин, Габрово и Плевен. В областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Ловеч, Сливен и София-област няма да се учи само в отделни училища, но в над 95 процента от учебните заведения се възобновяват занятията.

За всички общини в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Разград, Русе, Силистра и Търговище зимната блокада остава.

Удължават грипната ваканция на учениците в Русенско

Грипната ваканция на учениците в Русенско се удължава до 13 януари, включително. Това означава, че учениците в областта ще са на училище в понеделник - 16 януари.

Учениците в област Силистра остават във ваканция до края на седмицата

И за учениците в седемте общини на област Силистра първият учебен ден след коледно-новогодишната ваканция ще е 16 януари.

Ваканция в Шумен - до понеделник

12 и 13 януари ще бъдат неучебни и в община Шумен.

Ваканция за учениците в област Търговище

Ваканцията за учениците в Търговище е удължена с още два дни - 12 и 13 януари. Това реши Министерството на образование след подадено искане от кметовете на общини в Търговищка област. Учениците трябва да бъдат в клас в понеделник, 16 януари.

Още два дни ваканция за учениците в Димитровград

Още два дни, до края на седмицата, продължава ваканцията и за учениците в община Димитровград, съобщи за Дарик кметът Иво Димов. 12 и 13 януари ще бъдат неработни също за учителите и помощния персонал в учебните завадения, уточни той.

Грипната ваканция в Ямболска област продължава до края на седмицата

Удължена до 13 януари, петък, е грипната ваканция в Ямболска област. Решението е взето от Регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Още два дни ваканция за учениците и в Перник

Ваканцията за учениците в община Перник е увеличена с още два дни, съобщиха от образователния инспекторат. Така учащите, които трябваше по последната разпоредба да са в час от четвъртък - 12 януари, ще останат по домовете си до края на седмицата. Учебният процес ще бъде възстановен на 16 януари.

Още два дни ваканция за учениците от Пловдивска област. Това съобщи за БТА Иванка Киркова началник на Регионалният инспекторат по образованието /РИО/ в Пловдив област. Тя поясни, че удължаването на ваканцията е изпълнение на предписание на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Пловдив, изпратена до РИО-Пловдив и кметовете на общини. За неучебни са обявени и дните 12 и 13 януари, така учениците трябва да се завърнат в класните стаи в понеделник 16 януари.

В 6 от седемте кърджалийски общини ваканцията продължава на 12 и 13 януари

Със заповед на министъра на образованието и науката Мeглена Кунева ваканцията на учениците в 6 от седемте кърджалийски общини продължава на 12 и 13 януари. Те се връщат в училище в понеделник - 16 януари, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Кърджали Гроздан Колев.

По думите му в община Ардино, където пътищата са разчистени и достъпа до учебните заведения е безпроблемен, първият учебен ден след ваканцията е 12 януари.

Ваканцията на учениците в Хасково се удължава

12 и 13 януари ще бъдат неучебни дни също и за учениците в община Хасково.

Удължават ваканцията в четири общини в Монтанско

В четири общини на област Монтана ваканцията е удължена с още два дни заради студени класни стаи и трудното предвижване в зимните условия. Решението е взето от кметовете на общините Якимово, Брусарци, Вършец и Чипровци, съобщи Трайка Трайкова - началник на Регионалното управление на образование. В останалите седем общини на областта учениците на 12 януари са на училище.

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов издаде заповед за удължаване на ваканцията на учениците до неделя, 15 януари, включително. Децата са на училище в понеделник, 16 януари.Етикети: ваканция, ученици

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#14

ДОДО - 11.01.2017 г. 22:08:46

ТИ ПЪК ЗА ГЕРГЬОВДЕН ... ТОЛКОВА РАНО... ЗА ИВАНОВДЕН Е НАЙ-ДОБРЕ.

#13

инфо - 11.01.2017 г. 20:13:47

Защо не обявяват ваканциите за всички училища?!
Нали трябва да са равнопоставени?! Едни училища ще учат, други ще наваксват - разбирайте претупват...

#12

Анонимен - 11.01.2017 г. 18:31:50

Ами Добрич ?? Областта ни е във ваканция , ние не ?

#11

... - 11.01.2017 г. 18:27:48

Нямам думи Добрич, снега е по 40 санта и не са изчистени пътищата и няма ваканция там....Пълни простаци...Как смятат да стоплят даскалото за 1 ден на -10 градуса. То в даскалото ще е по-студено от вънка сигурно...

#10

*** - 11.01.2017 г. 18:08:07

аз предлагам към Гергьовден да тръгнем на училище

#9

???? - 11.01.2017 г. 16:51:18

Еми Добрич?????

#8

/// - 11.01.2017 г. 16:38:50

abe pravo be udaljihte vakanciqta na cql svqt a pak sevlievo go ignorirate neka ima vakanciq i tam

#7

Мечо Пух - 11.01.2017 г. 16:34:01

Ами Разград???

#6

Мечо Пух - 11.01.2017 г. 16:29:04

разумът говори в полза на ваканцията. Вече двама родители ми се обадиха, че децата им няма да бъдат на училище.

#5

/// - 11.01.2017 г. 15:56:18

моля ви нека има ваканция и в област Габрово .

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още