Учениците към кмета: Не всеки герой носи пелерина
Учениците към кмета: Не всеки герой носи пелерина / netinfo

"Не всеки герой носи пелерина" - този текст върху снимката на кмета на Бургас Димитър Николов обиколи фейсбук страниците на стотици бургаски ученици, след като стана ясно, че грипната ваканция за учениците в общината ще бъде удължена с три дни. Сега, въпреки че решението за удължаване на ваканцията с още два дни не е в правомощия на Димитър Николов, гимназистите продължават да благодарят или да настояват пред кмета на Бургас в официалната му страница в социалната мрежа, за още малко почивни дни.
"СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ УДЪЛЖИ ВАКАНЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ С НЯКОЛКО ДНИ!!! *ЦЯЛА БУРГАСКА ОБЛАСТ Е ПАРАЛИЗИРАНА", както и "Благодарим ти, предварително кмете! Респект!" са само част от постовете, които валят на страницата на градоначалника от сутринта.

С оглед на поредните очаквани застудявания и тежка зимна обстановка тази вечер, предвид ръста на заболеваемостта от остри респираторни заболявания през последните седмици, Районната здравна инспекция в Бургас, препоръча удължаване на ваканцията за учениците с още два дни. Такава препоръка е направил и областният управител на Бургас - Вълчо Чолаков, както и Димитър Николов. Този път обаче решението трябва да вземат директорите на учебните заведения на територията на общината, обясни проф. Севдалина Тумранова, зам. областен управител на област Бургас.
Дали ще има грипна ваканция официално ще стане ясно в края на работния ден днес.