Руска фирма строи детска площадка в Козлодуй
Руска фирма строи детска площадка в Козлодуй / Дарик - архив

Договор за безвъзмездно изграждане на детска площадка в град Козлодуй бе подписан между Руската компания АО „Русатом Сервис", част от държавната корпорация „Росатом" и Община Козлодуй. Това е естествено продължение на поетия от първия заместник генерален директор на „Росатом" Кирил Комаров ангажимент, че „Росатом" ще дари средства за благото на козлодуйските деца.

В края на октомври 2016 г. при официалното си посещение в АЕЦ „Козлодуй" Комаров, заяви, че корпорацията благотворително ще отдели средства за целево финансиране на изграждането на детската площадка.

Отделените средства за благотворително строителство на площадка с детски играчки и съоръжения за развитие на двигателна и ментална култура в подрастващите ще бъдат преведени от руска страна по сметката на Община Козлодуй в най-скоро време, заяви изпълнителният директор на АО „Русатом Сервис" Евгений Салков.

Община Козлодуй вече е определила терен за изграждане на детското съоръжение. Той се намира в централната част на града, в близост до детска градина и жилищни сгради.