София

Още два дни ваканция за учениците в Перник

11 януари 2017 11:56 | Автор: Eли Ташева | Редактор: Eлена Банкова

Още два дни ваканция за учениците в Перник
© БГНЕС  

Ваканцията за учениците в община Перник е увеличена с още два дни, съобщиха от образователния инспекторат. Така учащите, които трябваше по последната разпоредба да са  в час от четвъртък - 12 януари, ще останат по домовете си до края на седмицата. Учебният процес ще бъде възстановен на 16 януари.

По данни на Регионалната здравна инспекция, заболеваемостта от грип се запазва и грипната епидемия не е отменена за територията на областта.

Няма да има повече ваканция за столичните ученици

Мотив за продължаването на неучебните дни с още два е и влошената от началото на тази седмица метеорологична обстановка, която наложи така наречената дървена ваканция. Проблемът с отоплението на учебните сгради се задълбочи и заради минималното топлоподаване в продължение на няколко дни от Топлофикация - Перник.

Детските градини възстановят нормалния си работен режим, като са достигнати изискуемите за помещенията температури. От обявяването на грипната епидемия, в детските заведения функционират сборни групи за децата, чиито родители нямат възможност да отсъстват от работа и да осигурят отглеждането им.Етикети: ученици, ваканция, Перник

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още