АБВ готова да даде друга съвременна алтернатива на статуквото
АБВ готова да даде друга съвременна алтернатива на статуквото / БГНЕС, архив

АБВ ще даде друга съвременна алтернатива на статуквото, заяви заместник-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова при откриването на последната сесия на 43-то Народно събрание.

Ще търсим консолидация на нацията и сътрудничество в борбата със заплахите в днешното общество - тероризъм, неравенство, бедност, липса на перспектива, посочи тя.

Традиционните партии нямат доверието на гражданите, заради проявата на конюнктурност и ламтеж за власт, смята заместник-председателят на ПГ на АБВ. По думите й политическите компромиси са неизбежни в едно общество, но те не трябва да се превръщат в практика.

Румен Радев разпуска НС, ще назначи служебен кабинет в най-кратък срок

АБВ дава път на нови, млади хора, които са готови да работят за България, заяви Мариана Тодорова. Основен приоритет на партията ще бъде намаляването на социалното неравенство, сигурност на гражданите, укрепване на държавността и въвеждане на смесена избирателна система. АБВ е работила и ще продължи да работи за увеличаване на доходите от труд, каза Мариана Тодорова.

Тя отчете, че в рамките на 43-тия парламент АБВ е била водеща и е имала принос в реформите в редица сектори - правосъдна система, пенсионна система, висше образование, допринесла е за добри решения по отношение на армия, енергетика, земеделие и здравеопазване.

Мариана Тодорова пожела 2017 г. да бъде успешна и мирна.