Непочистени тротоари и  закъсняващи автобуси изнервиха великотърновци
Непочистени тротоари и закъсняващи автобуси изнервиха великотърновци / DarikNews.bg

Непочистени от снега тротоари и закъсняващи автобуси от градския транспорт изнервиха жителите на Велико Търново в първите дни от работната седмица.

Дарик  Велико Търново буквално бе залят от оплаквания на граждани, които се обръщат с молба за съдействие.

Майки от старата столица се оплакаха от непочистени тротоари на улица "Цветарска". "Майка съм на дете от трети клас. Ползвам градски транспорт и се налага да заведа детето си от автобусната спирка до училището - разстояние което се изминава за 10 минути. Тротоарите и стъпалата в града обаче изобщо не са почистени, макар че вали от седмица. Огромните преспи стоят по тротоарите, а за стъпалата няма нужда от коментар. По улица "Цветарска", по която трябва да мина,  единственият утъпкан път е по шосето", възмущава се Лилия Ангелова от Велико Търново.  "Така ли ще я караме цялата зима, просто на естествен ход, снегът ще се разтопи и ще се разчисти....когато времето се стопли. По улицата не се различава нито шосе, нито тротоар. Колите си вървят и при всяко разминаване, трябва да нагазя  в снега, за да им направя място. В един момент просто си тръгнах по това, което би трябвало да е шосе, а колите започнаха да ме обикалят. В случая аз ли съм в нарушение?", недоумява търновката. 

От непочистени тротоари се оплакаха и жители на квартал "Асенов". Тротоарите на каменния мост в квартала  не са почистени и се налага хората да вървят по шосето.

Жители на града са недоволни и от голямото закъснение на автобусите от градския транспорт.

Автобус по линия 110 дори е пропуснал курс вчера сутринта, разказаха потърпевши боляри. Автобусът е трябвало да мине малко след 9.15 в района на паметника на обесените в посока центъра. След 9.20 обаче той е минал в обратна посока към първата си спирка и до 9.35  изобщо не се е върнал, твърдят чакащи. Наложило се да се придвижат с друг автобус към центъра.

Със закъснение от повече от 15 минути се движел днес и автобус №50, оплакаха се жители на квартал "Варуша". Хората твърдят, че разбират, че  зимната обстановка е сложна, но не е редно да мръзнат по спирките с децата си, в очакване да дойде автобус.