БДЦ-Народен съюз: В бъдещия парламент трябва да се търси ново политическо поведение
БДЦ-Народен съюз: В бъдещия парламент трябва да се търси ново политическо поведение / БГНЕС, архив

В бъдещия парламент трябва да се търси ново политическо поведение, поведение, което ще позволи съставяне на широка коалиция и кабинет с програма, която е насочена към решение на ключови проблеми в страната. Това заяви съпредседателят на парламентарната група "БДЦ-Народен съюз" Красимира Ковачка по повод на началото на новата сесия на Народното събрание.

Според Ковачка основен приоритет на следващото правителството трябва да е икономическият ръст, защото без развитие на икономиката всички останали реформи в секторите ще бъдат неуспешни.

Румен Радев разпуска НС, ще назначи служебен кабинет в най-кратък срок

Един от основните проблеми пред политическите сили днес е проблемът с необходимите промени в Изборния кодекс, смята Ковачка. Всички сме съгласни, че волята на хората трябва да бъде изпълнена, различията са в тълкуването какво точно трябва да се направи, коментира тя.

От "БДЦ - Народен съюз" искат промяна на изборните правила, която да осигури нормални условия за гласуване на 2 милиона българи, живеещи извън страната. Нека експертите да намерят решение как това да се изпълни - чрез електронно гласуване или по пощата, каза още Ковачка.