Режимът  „Синя зона“ в Благоевград отново в сила
Режимът „Синя зона“ в Благоевград отново в сила / Снимка: dariknews.bg, архив

Режимът на паркиране в частта „Синя зона" в Благоевград в възстановен от днес. Община Благоевград уведомява собствениците и водачите на автомобили, че платеният престой на МПС отново е в сила от 08:00 часа днес.

По нареждане на кмета д-р Атанас Камбитов, платеното паркиране в периметъра на „Синя зона" в областния център беше отменено на 6 януари заради минусовите температури. В рамките на тези няколко дни, екипи разчистват заледени паркоместа.

Платеното паркиране в периметъра на „Синя зона" важи през всички делнични дни, в часовете от 08:00 до 18:00 часа. Престоят може да бъде заплатен, както на служители на „Паркинги и гаражи", така и чрез SMS на кратък номер 1373. За да се направи заплащане чрез съобщение то трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. За всяко валидно подадено съобщение, водачите получават потвърждение, че успешно са заплатили и могат да паркират в режим на „синя зона". Чрез режимa на „Синя зона" се цели постигане на максимална организация на движението на МПС в града.