Ваканция и днес в Никопол, Искър и Долни Дъбник
Ваканция и днес в Никопол, Искър и Долни Дъбник / dariknews.archive

Сряда, 11 януари, ще е неучебен ден за учениците от 8 области на страната. Причината - тежката зимна обстановка. Неучебен за целите области денят ще е в Бургас, Монтана, Пазарджик, Перник, София-град, Стара Загора, Русе и Ямбол.

Няма да се учи и в 178 общини, заради влошените метеорологични условия и високата грипна заболеваемост.

В други 87 общини в страната обаче децата ще влязат в класните стаи, уточняват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Още ваканция за някои ученици, в 87 общини 11 януари е учебен ден

В област Благоевград няма да се учи в Благоевград, Симитли, Якоруда, Белица, Гоце Делчев и Банско, както и в ЗПГ "Климент Тимирязев" в Сандански. 

В област Варна няма да се учи в Бяла, Аврен и Вълчи дол. За Велико Търново само в Златарица. В Област Видин неучебен ще е денят за Брегово, Димово, Чупрене, Кула и Ново село. В Област Враца децата от Бяла Слатина, Мизия, Оряхово, Козлодуй, Криводол и Мездра няма да влязат в клас. Същото се отнася и за Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево. 

В област Добрич няма да са на училище учениците от Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Крушари, Каварна и Тервел. 

В област Кърджали неучебен ден ще е в Кирково, Крумовград, Момчилград и Черноочене.

За област Кюстендил училищата остават затворени в Бобов дол, Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Кочериново, Невестино и Рила. 

В област Ловеч неучебен ще е денят само в Луковит. Прекратяват се учебните занятия за ОУ "Васил Левски" и ПГ по туризъм в Априлци, както и в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ПУ "Васил Левски" в Ловеч. 

В област Плевен няма да учат децата от Никопол, Искър и Долни Дъбник. За Област Пловдив - Съединение, Пловдив, Първомай, Куклен, Перущица, Раковски, Родопи, Хисаря, Карлово, Лъки и Сопот. 

В област Разград освен в самия Разград училищата ще са затворени и в Лозница, Цар Калоян, Самуил, Завет, Кубрат и Исперих. Неучебен ще е денят в Силистра и в областта - Дулово, Главиница, Алфатар, Ситово, Тутракан и Кайнарджа. 

Освен в Смолян дървената ваканция засяга Девин, Доспат.

За област София-регион е неучебен ден с изключение на училищата от общините Правец, Ботевград, Етрополе и Годеч. 

в област Търговище няма да се учи в Омуртаг, Опака и Антоново. В Област Шумен - Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Хитрино и Шумен, обобщава БГНЕС. 

В област Хасково децата от Ивайловград, Любимец, Харманли, Димитровград, Хасково, Стамболово, Тополовград, Минерални бани и Маджарово няма да ходят на училище.

Пълният списък на училищата, в които няма да се учи, е публикуван в сайта на МОН.