14 стартъп екипа завършиха успешно петото издание на програмата за развитие на млади предприемачи Start It Smart | Pre-Accelerator на българската организация Start It Smart.

Проектът е уникален за България, като помага и обучава родните предприемачи как да развиват своята идея и как да привличат инвестиции.

Финалистите в Сезон 5 на Start It Smart | Pre-Accelerator:

Нови социални мрежи... Agroregal е приложение, което по концептуално нов начин свързва пътуващия градски човек с малките земеделски производители. Achiever е платформа, която може да обедини и да представи онлайн всички съревнования и да даде на участниците подаръци, победи, благотворителност и най-важното - забавна реклама. Landmarks пък е иновативно мобилно приложение, което свързва хората с най-интересните места и дава възможност на всеки да стане екскурзовод.

Бизнес... Bottle-Cheese създава платформа и мобилно приложение за поръчка на изтънчени вина и качествени храни, докато ParcelWise е платформа, която позволява вашите пратки да намерят най-краткия път до крайната си дестинация и на най-ниска цена. Според създателите на ProLoc въпреки че светът, в който живеем става все по-виртуален, физическото местоположение на един бизнес има съществено значение за неговото развитие. ProLoc осъзнава тази значимост и въз основа на анализ и оценка на факторите, влияещи върху съответния бизнес, предлага най-подходящи места за разполагането му.

Авто.. „ВашМайстор" е интернет каталог за намиране на автомобилни услуги. С три клика ще откриете всяка услуга. Платформата е в полза на всички доставчици на авто услуги - сервизи, автомивки, магазини за части и всички хора с автомобили. DrivE.R пък превръща грижата за колата от досадно задължение в лесно, удобно и бързо занимание.

Виртуална реалност... Hack and Paint е студио за игри.Тяхната цел е да предефинират начина, по който се правят игри, софтуер и virtual reality.

Сред финалистите в петото издание на програмата Start It Smart | Pre-Accelerator е Life saving videos - проект, целящ да подготви и обучи потребителите на навременна първа помощ при най-честите спешни ситуации. Над 90 екипа кандидатстваха тази година в програмата със своите иновативни бизнес идеи. Организаторите разказват още, че в петото издание на инициативата участниците са успяли да привлекат повече от 50 000 лева приходи.

И още... Искате ли да сте още по-добър стопанин за кучето си? Chill е приложение, което ще ви научи как да говорите на общ език с вашия четириног приятел. Kloshar bags пък е платформа за ръчно изработени чанти под формата на грамофонна плоча, която е напълно запазена, така че да може да я слушате отново.

За дома е Misty Shower, които представят водоспестяваща душ глава, която намалява използваната вода при къпане с до 75%. SolarPump е друг финалист в програмата, чийто проект е заустройство, което използва отново губената в атмосферата топлинна енергия от климатици, за да генерира електричество.

От Start It Smart казват, че съвсем скоро ще започнат записванията за шестото издание на обучителната програма и подканят екипите, които искат да участват, да започнат да се подготвят още сега.

Запишете се, за да бъдете сред първите, които ще разберат за старта и новостите на Сезон 6!

Успешни идеи от български предприемачи и Start It Smart (ВИДЕО)
netinfo