Зимната обстановка в община Габрово
Зимната обстановка в община Габрово / DarikNews.bg, архив

Времето в община Габрово е облачно, спокойно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка в градската част е 58-60 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 12°С. Влажността на въздуха е 86%. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

Няма населени места без електрозахранване на територията на община Габрово.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, видимостта е добра. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 17° С, дебелината на снежната покривка – 120 см.

Пътят за Узана е почистен, обработен и проходим при зимни условия. Движението на автомобилите е препоръчително да бъде с вериги. Почистват се улиците вътре в комплекса. Височината на снежната покривка там е 115 см. Температурата на въздуха е минус 17°С. Времето е облачно, духа слаб вятър.

Пътните настилки в участъците Габрово–Трявна,  Габрово–Севлиево, Габрово–Дряново и Люляци са почистени и обработени, републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия. Ограничено движение за тежкотоварни автомобили над 12 т за третокласната пътна мрежа на територията на Област Габрово.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа с 18 машини, общинската пътна мрежа се обработва с 14 машини. Пътищата към всички села са проходими при зимни условия.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

От "Топлофикация–Габрово“ съобщават, че топлоподаването е нормално.