Отвориха пътя Симеоновград-Гълъбово. Линейка закъса в Ивайловградско
Отвориха пътя Симеоновград-Гълъбово. Линейка закъса в Ивайловградско / Областна администрация-Хасково
Отвориха пътя Симеоновград-Гълъбово. Линейка закъса в Ивайловградско
92041
Отвориха пътя Симеоновград-Гълъбово. Линейка закъса в Ивайловградско
  • Отвориха пътя Симеоновград-Гълъбово. Линейка закъса в Ивайловградско

Вече е възстановено движението по пътя Симеоновград-Гълъбово, който след 12 ч. днес бе затворен за около час, след като няколко тира закъсаха и блокираха трафика. Проблемен се оказва достъпът на линейки до отдалечените високопланински села в региона, коментира областният управител на Хасково Станислав Дечев. След случаят от тази сутрин с линейката, която не успя да стигне до родилка в харманлийското с. Дрипчево и се наложи да бъде използвана техника на пожарната, подобен сигнал има и в следобедните часове днес от Ивайловградско, посочи областният управител Станислав Дечев. Ще продължим при такива ситуации да ползваме този подход, коментира Дечев за Дарик.

"Въпреки че пътищата са отворени, линейките не успяват да стигнат до адресите. Такъв беше случаят от снощи, когато родилка бе извозена до болницата в Харманли с противопожарния автомобил, след като линейката не успя да влезе в село Дрипчево.  В пожарната пътуваше и лекарката, която придружи бременната жена до АГО Харманли. Днес след обяд има също един сигнал за невъзможност на линейка да стигне до вътрешността на село Белополяне, Ивайловградско. Затова се наложи пожарната  да влезе в селото и да транспортира тежко болен човек до линейката, която изчака на разклона за селото“, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Отвориха пътя СимеоновградГълъбово Линейка закъса в Ивайловградско
netinfo

Обстановката в област Хасково и към този момент остава усложнена. Пътищата са проходими, но при зимни условия. Остават временните ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона за пътищата Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали през село Мост.

Няма нарушения в електроподаването и сигнали за бедстващи хора или недостъпни населени места. Аварийните екипи работят по отстраняване на проблема с водоснабдяването в Минерални бани, където е отказала една от помпите. Уверенията се, че в скоро време проблемът ще бъде отстранен, посочи още Станислав Дечев.

„Снеговалежите ще продължат, така че се обръщам към всички, ако е възможно да не предприемат пътувания, а ако все пак тръгнат на път да проверят автомобилите си , да ги заредят с гориво и да имат на разположение мобилен телефон за връзка, в случай на нужда“, призова Станислав Дечев.  Чуйте го в приложения файл.