Бивш треньор на „Милсами”  води молдовци на „Балчик Къп”
Бивш треньор на „Милсами” води молдовци на „Балчик Къп” / netinfo

Молдовският „Петрокуб” ще вземе участие във футболния  в турнир „Балчик Къп", който ще се проведе през месец февруари. Любопитен е фактът, че  треньор консултант на елитния молдовски тим е Юрий Осипенко, с когото „Милсами” отстрани „Лудогорец” във втория квалификационен кръг на Шампионската лига през 2015-а година. През същата година Осипенко бе избран за треньор №1 на Молдова.

Останалите тимове, които ще вземат участие в турнира, който стартира на 7-и февруари, са „Етър”, „Лудогорец 2”, „Витоша” Бистрица, „Добруджа” и домакините от „Черноморец” Бч.

Запитвания за участие в турнира има от страна на сръбски тим и отбор от Гана. До 19-и януари се очаква потвърждение от тяхна страна. Ако и те се включат, всички отбори ще бъдат разпределени в 2 групи.

Иначе програмата вече изготвена, ако тимовете останат 6. Ще играят всеки срещу всеки. Първите два мача на 7-и февруари са „Етър”-Петрокуб” и „Витоша” Бистрица – „Лудогорец 2” . Началният час на мачовете е 13:00.  Всички срещи от турнира ще се играят на стадиона в Балчик и терените в КК „Албена”.

Организатори на турнира са Община Балчик и ЗС на БФС Варна, със съдействието на КК Албена.