Кърджали

В общините Джебел и Ардино удължават ваканцията с още един ден

10 януари 2017 13:57 | Автор: Павел Тенчев

В общините Джебел и Ардино удължават ваканцията с още един ден

Със заповеди на кметовете в две кърджалийски общини удължават ваканцията на учениците с още един ден. Това са Ардино и Джебел. За учениците там 11 януари е неучебен ден, а причините са падналия снеговалеж и затрудненото от зимните условия движение по общинските пътища.

Освен затрудненото предвижване до училищата, друга причина за удължаване на ваканцията се явяват и неотоплените класни стаи. Заради изключително ниските температури трудно се достигат изискуемите 18 градуса в тях, което представлява санитарния минимум за провеждането на учебен процес, обясняват кметовете на Ардино и Джебел Ресми Мурад и Бахри Юмер.

В други 4 от общините в Кърджалийска област – Крумовград, Черноочене, Момчилград и Кирково, продължава тридневната ваканцията, обявена със заповед на кметовете в началото на работната седмица.

За училищата в община Кърджали 11 януари е учебен ден. Според общинските експерти дали ще бъде удължена ваканцията е въпрос, който е в правомощията на директорите на учебните заведения.

 

От утре РЗИ-Кърджали започва проверки по учебните заведения на областта за спазването на санитарно-хигиенните условия за провеждането на учебен процес, съобщиха от институцията. Изискването е температурите в класните стаи да е минимум 18 градуса.Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още