Добрич

Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“

10 януари 2017 13:11 | Автор: Валентина Добринчева

Двама ученици организират благотворителен фестивал „Изкуство и милосърдие“
Петко Нейчев и Александър Пампоров © Дарик Добрич  

Фестивал „Изкуство и милосърдие" ще се проведе в Добрич през февруари. Събитието е планирано и организирано от двама младежи - 10-класникът Петко Нейчев (Пецата) от ПМГ и 12-класникът Александър Пампоров от ЧГ „Леонардо да Винчи". Идеята е на Пецата. Двамата сами движат всичко - ангажирали са три зали в града за десет концерта, както и Художествената галерия - за една изложба. Всичко ще започне на 1-и и ще завърши на 25 февруари с метъл концерт.

Проявите ще бъдат с благотворителен характер. Двамата организатори са членове на Българския младежки червен кръст (БМЧК) и средствата, постъпили от входни такси, билети и дарения ще бъдат преведени във фонд „Милосърдие" на организацията, откъдето ще се разпределят за нуждаещи се.

Всички, които ще участват в културните събития, ще го направят доброволно, казаха в студиото на Дарик Пампоров и Нейчев. Фестивалът ще бъде основно с добрички таланти - студио „Сарандев", ученици от училище „Св. Климент Охридски", Музикален театър „Дея", салса клуб „Десита", фолклорен ансамбъл „Добротица", рок групите от Варна „Axez" и "Deathroll", както и добричката "Attaxic". Концерти ще има в Органова зала, Младежкия център, пиано-бар „Мелоди".

Опитахме се да поканим и гости - известни изпълнители, но се оказа, че не е достатъчно да им се обадим два месеца по-рано, те са ангажирани, а и искат хонорари, разказаха организаторите, които са захванали работата по фестивала от 5 ноември. Надяват се събитието да стане традиция, има възможност дори да бъде репродуцирано в други градове по същия модел - като кампания на БМЧК. Искахме да направим много различни концерти за всякакъв вкус - и рок, и фолклор, и поп, да има и пеене и танци, споделят момчетата и изказват благодарност на БМЧК и БЧК - за съдействието, и на Младежкия център и Община Добрич - за предоставените зали.

Чуйте двамата младежи в аудиото.

 Етикети: Петко Нейчев, Александър Пампоров, фестивал Добрич, концерт Добрич, метъл добрич, рок Добрич, изкуство Добрич, БМЧК Добрич, Червен кръст, милосърдие добрич, изкуство и милосърдие

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#3

ДДД - 11.01.2017 г. 11:20:06

Възхищавам Ви се момчета! С такива като Вас ще я бъде България! Дерзайте и успех ви пожелавам! Поздрави и на родителите възпитали такива деца ...

#2

Bo - 10.01.2017 г. 17:01:07

Браво! Голямо браво!!!!!

#1

ник - 10.01.2017 г. 13:45:02

Браво момчета! Това, което правите е велико! Слуша интервюто и се възхищавам на ентусиазма ви. Знайте, че който прави добро с добро ще го запомнят!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Слушай Дарик Добрич на живо

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още