Русе

Набират берачи на ягоди в Испания

10 януари 2017 11:53

Набират берачи на ягоди в Испания
© Дарик Русе, архив  

Агенцията по заетостта информира, че продължава да набира кандидатки за сезонна селскостопанска работа в Кралство Испания.

Заявените за цялата страна общо 600 места за работнички за бране на ягоди са по браншова оферта на испански работодател от провинция Уелва (в различни стопанства в Палос де ла Фронтера). В нея конкретно са описани изискванията към кандидатките, както и условията на работа. Ягодоберачките трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

· Работодателят предлага брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 € на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Интервютата за подбор ще се проведат през седмицата 23-27 януари 2017 г. в различни градове на страната, като за точните места, дата и час кандидатките ще бъдат уведомени своевременно. Очакваното заминаване на одобрените е през февруари и март.

Кандидатките следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 13 януари 2017 г., петък.

Пълна информация за конкретните изисквания на испанския работодател, образци и подробни указания за необходимите документи, които да се носят на интервюто, желаещите да работят в Испания могат да получат във всяка дирекция “Бюро по труда”.

 

 Етикети: ягоди, Работници, Русе, берачи, Испания, Бюро по труда

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#8

(скобата) - 12.01.2017 г. 14:24:06

...КОПЕНХАГЕНА е недостижим!!! в скоби

#7

до ГОШКО ХРИСТОВ -скобата - 11.01.2017 г. 16:25:17

скоба ли си, запетая ли си,но стила на КОПЕНХАГЕНА не можеш да го стигнеш>ПРОСТО СИ СЛАБО ЖУРНАЛИСТЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!

#6

(скобата) - 11.01.2017 г. 15:24:52

Ами-и-и, пиша макар че скъм полуграмотен в скоби и ако бях ром дравид или негър, а може би креол и чукчи - в скоби съм гадно руселче, защото ягоди съм чувал че растат по Ахмак баир няма скоби, а това е някъде в Анадола, ако там има роби но в КОПЕНХАГЕН има череши, това го пише в една енциклупедия...педия...педия. Хм, какво мисли Евгени по въпроса в скоби, докато си чеше пъпката, пардон - пъпките? В скоби - подложете ме на детектора на лъжата да видите че лъжа...и.в скоби - прочитане на целия коментар

#5

Луд до 2 и 4 - 10.01.2017 г. 17:56:48

Абсолютно си права!!! Който иска може и тук да успее. Нека такива като "русенчето" да заминават, от тях тук нямаме нужда. Такива не носят нищо, независимо къде са. Те заминават, защото е много актуално в момента, а и нищо не предлагат като умения. Мислят си, че в чужбина парите се берат по дърветата или ринат с лопатата. Там дават пари, но и ти вземат пари!
Успех на "русенчето"!!!

#4

Талина - 10.01.2017 г. 13:15:42

Русенче, а не се ли замисляш, защо няма живот? Не е ли защото всички бягат от България? Живота го правим хората които сме тук. Докато ходим да берем ягоди и малини живот няма да има. Помисли над ценностите, които имаш и какво имаш впредвид над "живот" дискотеки и барове ли? Ако това за теб е живот, няма смисъл от повече писане...

#3

русенче - 10.01.2017 г. 13:09:15

хаиде на ягодите,и без това в наше русе няма живот!!!!!!!!!!

#2

Т - 10.01.2017 г. 12:54:14

Защо не казват, че всеки ден ти взе ат по 10 евро за транспорт, защото не живееш на полето, а в близки градове. Не им се връзвайте, българи. Стойте си тук, работете тук. Плащайте си данъците тук. Не бъдете роби. Бъдете граждани на тази страна и правете нещо за нея. Преди месец се върнах от Испания и не съм чула нищо хубаво за тези ягоди, маслини и лозя... А работодател българин в чужбина е най-лошото нещо, което може да ти се случи. Патила съм си и не го пожелавам никому. Бъдете българи, останете в България. Докато сме тук има шанс да направим държавата ни по- добра, а който каже, че няма работа е мързелив и без желание за развитие.

#1

Владо - 10.01.2017 г. 12:28:24

Излиза че тълпите емигранти не щат да берат ягоди а търсят балъци за роби

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още