Хасково изпраща ген. Владимир Янев и Борис Каркадаков
Хасково изпраща ген. Владимир Янев и Борис Каркадаков / netinfo

Две от знаковите си личности изпраща днес Хасково. Почина доайенът на спортната журналистика в региона Борис Каркадаков. Работил е във вестниците „Хасковска трибуна“ и „Шипка“, кореспондент на „Народен спорт“ и други спортни издания. По инициатива на община Хасково преди години той получи специална награда за цялостен принос, като спортен журналист.

 

Поклонението ще е днес от 10 часа в дома му на ул. “Св. св. Кирил и Методий”, а погребението- от 16 часа на Кенанските гробища.

Днес Хасково се прощава и с един от почетните си граждани- генерал Владимир Янев. Той е роден на 17 февруари 1921 г. в Свиленград, в семейство на тракийски бежанци. Започва работа в системата на МВР на 15 септември 1944 г. в Свиленград. През 1947 г. става оперативен работник в криминалната полиция. От 1951 г.- началник на стопанското отделение в Областно управление – Хасково. От 1957 г. е заместник-началник на околийското в Мадан, а после- началник на управлението в Девин. Завръща се в Хасково през 1964 г. първо като началник на контраразузнавателното отделение, после, като заместник-началник, а от 1970 г. става началник на управлението до пенсионирането си през 1982 г., след 39 г. служба в МВР. В началото на 2009 г. ген. Владимир Янев издаде книгата със спомени “От милиционер до генерал”.

Поклонението ще е от 12:30 часа на Пловдивските гробища, а погребението- след това на Кенанските гробища в Хасково.

Поклон пред паметта на ген. Владимир Янев и Борис Каркадаков.

Съболезнования към близките им.