Заради лошото време закъснява изплащането на пенсии в някои региони на страната
Заради лошото време закъснява изплащането на пенсии в някои региони на страната / DarikNews.bg, архив

Създадена е организация за изплащане на пенсиите за м. януари 2017 г, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде "Фокус". По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната.

Нормално протича процесът в областите: София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Хасково.

Поради пътната обстановка се налага автомобилите на „Български пощи" да извършват по два курса на ден до определено населено място - за инкасо доставка на пари за пенсии и за пренасяне на пратки.

„Български пощи" създаде организация за изплащане на януарските пенсии

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната закъснява изплащането на пенсии в региона на Свищов и Павликени, както и в няколко села в района на Враца, Монтана, Пловдив и Разград. Нарушен е графикът и в някои райони около Бургас и Ямбол. Не се изплащат пенсии и в общините Две могили и Бяла, Русенско.

Автомобилите на „Български пощи" са в пълна готовност и там, където се разчистват пътища, се предприемат незабавни доставки на пратки и преводи. Утре ще се изплащат по график пенсии в Таваличево и Бобов дол.

„Български пощи" ЕАД има готовност да възстанови работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това. В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите.