Край на ваканцията за учениците от 27 общини, но за останалите продължава
Край на ваканцията за учениците от 27 общини, но за останалите продължава / ThinkStock/Getty Images

На 10 януари ще има учебни занятия в 27 общини в страната и няма да има в останалите 238 съгласно заповедите на кметовете на населените места с оглед на тежките зимни условия.

В област Благоевград във вторник - 10 януари, ЩЕ СЕ УЧИ в Банско, Разлог, Гоце Делчев, Гърмен, Сандански и Сатовча; в област Варна - във Ветрино, Девня, Провадия, Дългопол, Вълчидол и Аксаково; в област Видин - в Белоградчик и Грамада; в област Враца - в Козлодуй; в област Ловеч - в град Ловеч, само езиковата гимназия; в област Пловдив - в Кричим, в област Плевен - в Червен бряг, Кнежа и Долна Митрополия, в област Сливен - в Твърдица и в област Смолян - в Златоград, Мадан, Рудозем, Доспат, Чепеларе и Девин.

Заради студеното време на някои места пък удължиха ваканцията на учениците.

Пак удължиха ваканцията на варненските ученици

10 януари ще е неучебен ден за варненските ученици.

Ваканцията на учениците в Шумен продължава

Удължава се ваканцията и на учениците на територията на община Шумен. Със заповед на кмета Любомир Христов 10 и 11 януари са обявени за неучебни дни за всички учебни заведения в общината.

Кметът на Върбица Мердин Байрям също издаде заповед за удължаване на „дървената" ваканция на учениците. Според последното нареждане неучебни дни ще бъдат вторник и сряда за всички учебни заведения на територията на община Върбица.

Почти всички училища в Община Ловеч няма да отворят врати на 10 и 11 януари 2017 г.

На 10 януари в класните стаи трябва да бъдат само възпитаниците на ПЕГ „Йосиф Екзарх Първи" в Ловеч (Езиковата гимназия). Те ще започнат учебни занятия от 8 часа и ще учат с намалени часове. Останалите училища имат по два дни удължаване на зимната ваканция, а три дни ваканция има само ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в кв. „Гозница".

Училището в село Малиново, община Ловеч, също е с удължена ваканция - 10 и 11 януари.

Класните стаи на територията на община Карлово също ще останат празни до 11 януари, включително.

Заради неблагоприятните метеорологични условия и влошената зимна обстановка със заповед на кмета Николай Грозев се удължава ваканцията на всички ученици на територията на община Нова Загора. 10 януари, вторник, е неучебен ден.

Във всичките 7 кърджалийски общини се удължава дървената ваканция заради усложнената зимна обстановка в района. В Кърджали, Ардино и Джебел децата ще почиват до 10 януари, включително, а в Кирково, Черноочене, Крумовград и Момчилград ваканцията е до четвъртък.

Учениците от община Видин също получиха още ден ваканция. Вместо във вторник, те ще трябва да се явят на училище на 11 януари. Неучебният ден е регламентиран със заповеди на директорите на учебните заведения. Причината е невъзможостта да се отоплят учебните стаи.

На 11, 12 и 13 януари, когато ще има учебни часове, заниманията ще започват от 8,30 часа сутринта. Всички часове ще бъдат намалени.

С ден бяха удължени дървените ваканции за учениците от три общини в Разградско. Кметовете на Лозница, Самуил и Завет обявиха11 януари, сряда, за неучебен ден.