Богданов си писа 4.50
Богданов си писа 4.50 / Дарик Враца

Оценка “много добър 4.50” си постави народният представител от Врачанско Красимир Богданов за работата си в 43-тото Народно събрание. Това стана в отговор на журналистически въпрос на брифинг, на който той днес направи публичен отчет на свършеното за изминалите две години в парламента. За този период той е участвал в  създаването на 59 законопроекта, отправил е 36 питания към различни министри, провел е десетки срещи с избиратели в над 50 населени места от региона, включително във Видин и Монтана, като единствен депутат от Патриотите за Северозапада.

Богданов отчете, че с негово съдействие са привлечени средства за подобряването на инфраструктурата на Враца, възстановено е военното поделение в града, направени са доброволни формирования, които предстои през тази година да получат финансиране от общинския бюджет в града, отпуснати са средства в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми и други. Най-големият му принос в работата на този парламент е отстояването на патриотизма в образователната система на България. И заяви, че е категорично против новите текстове в учебниците, в които се прокрадва мултинационализма. “Не може да се казва, че в Априлското въстание са загинали няколко десетки българи, като всъщност загиналите са 25 000. Или запознаването на децата с празничния календар на България да започва в рамазана” – каза още той. И не скри възмущението си от новите твърдения, според които България е мултиетническа държава. “Българското училище трябва да запази облика си на стожер на духовността и традицията” – подчерта Богданов.

Това, за което съжалява, че патриотите в този парламент не са успели да постигнат, е повишаването на пенсиите, което е крайно наложително. Другият важен проблем, който не търпи отлагане, е въвеждането, но не само на думи, на държавна политика за спасяването на Северозапада.