Отвориха пътя Плевен - Ловеч
Отвориха пътя Плевен - Ловеч / dariknews.archive

От Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че път II-35 Плевен - Ловеч вече е отворен за движение на МПС до 12 т.

Пътят бе непроходим от събота сутринта заради навявания и образували се на места двуметрови преспи. Обстановката в областта е динамична. Целият състав на Областно пътно управление и снегопочистващите фирми са на терен вече 3-4 денонощия. Има критични участъци, които заради силния вятър е невъзможно да бъдат почистени бързо, образуват се огромни преспи, а недобросъвестните водачи, които нарушават забраните и тръгват въпреки ограниченията, усложняват допълнително обстановката, посочи областният управител Ирина Митева.

По думите й през тези дни е имало много сигнали за закъсали автомобили именно в затворени участъци, а това поведение коства много време и средства на всички институции, ангажирани с изваждането на тези коли от преспите, през това време може да се почиства пътят.

В област Ловеч непроходими са участъците Летница - Горско Сливово, Деветаки - Брестово, Шипково - Рибарица и проходът Троян - Кърнаре. В община Ловеч са затворени и отсечките Ловеч - Горан, Горан - Владиня, Тепава - Брестово, както и от Баховица за Лисец, Славяни и Николаево. Все пак няма населени места, до които да няма достъп, няма и селища без електричество и вода.