Спасяваха закъсали болни и бременна жена от преспите
Спасяваха закъсали болни и бременна жена от преспите / netinfo

Пожарникари са помагали за транспортирането на нуждаещи се от медицинска помощ, попаднали в снежен капан по пътищата в Шуменско.

От полицията съобщават, че вчера около 13:20 ч. е получен сигнал за оказване на съдействие при транспортиране на жена в напреднала бременност от медицински пункт в село Венец. Екип на РСПБЗН Шумен е транспортирал жената до МБАЛ Шумен.

Следобяд е получен сигнал, че 27-годишна жена, която има нужда от медицинска помощ се намира в закъсал лек автомобил в района на село Браничево. На място са изпратени служители на РСПБЗН Каолиново, които са превозили екип на центъра за спешна медицинска помощ град Каолиново. Жената е прегледана и е оказана медицинска помощ, а автомобилът е съпроводен до село Загориче.

Около 22:09 ч. в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че пациент, който има нужда от медицинска помощ се намира в закъсал лек автомобил в района на село Менгишево. На място са изпратени служители на УПБЗН Каолиново, които са оказали съдействие на екип на центъра за спешна медицинска помощ град Върбица. Пациентът е транспротиран с линейка.

В 04:32 ч. втази сутрин е получен сигнал, че 55-годишен мъж от село Средковец има нужда от медицинска помощ. На място са изпратени служители на РСПБЗН Каолиново, които са превозили екип на центъра за спешна медицинска помощ град Каолиново до село Средковец. Впоследствие пациентът и екипът са превозени до центъра за спешна медицинска помощ в град Каолиново.