Областна: Няма бедстващи хора в Хасковско
Областна: Няма бедстващи хора в Хасковско / Снимка: Община Хасково
Областна: Няма бедстващи хора в Хасковско
92018
Областна: Няма бедстващи хора в Хасковско
  • Областна: Няма бедстващи хора в Хасковско

Ситуацията в област Хасково през нощта и тази сутрин е спокойна. Няма бедстващи хора, във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъп до всяко село и снабдяването със стоки от първа необходимост се извършва по график. Няма затворени пътища, няма специални ограничения за движение, съобщи за Дарик областният управител Станислав Дечев.

Пътищата са проходими при зимни условия. За товарните автомобили е препоръчително да се движат с вериги по високите и усойни места. Заради снегонавявания временно бе ограничено движението по пътя Хасково-Минерални бани в района на с.Татарево, но в момента пътят е отворен.

В региона всички снегопочистващи фирми са в непрекъснат режим на работа. Разполагат с достатъчно ресурси и хора, за да поддържат пътищата проходими  при тези условия. Очаква се днес към обяд времето да се изясни, но ще остане студено, дневната температура ще около минус 9 градуса.

Метеоролозите предупреждават, че през нощта ще бъде много студено, до минус 14 градуса за областта. Утре през деня ще остане студено, а в късния след обед и вечерта се очакват нови валежи от сняг.