• Размер на шрифта:

Как живее едно българско семейство с 9 деца?

9 януари 2017 10:57 | Редактор: Дарина Караколева

В първите дни на 2017 година новината, че първото бебе на годината е ромче, родено от 13-годишна и баща шестокласник, прозвуча стряскащо. После се оказа, че има друго първо бебе на годината, но проблемът си остава. Традициите в сливенския квартал "Надежда" отдавна са такива. На този фон, в "Късия си разказ" в "Комбина" Мария Йотова разказва друга сливенска история - за 9 деца, родени в едно българско семейство.

България се топи като държава, изчезва като нация

Отец Евгений и съпругата му Венелина имат 9 деца. Най-голямото е на 23, а най-малкото на 3 години. Съпругата му се занимава изцяло с отглеждането на децата. Не е лесно да гледаш девет деца, смятат и двамата и въпреки това са готови за още едно дете. Те споделиха още, че нито едно от децата не е планирано. "Гледаш основното - децата да са здрави, нахранени, да са на топло", казва Венелина.

Всички са вярващи.

Защо българите спряха да се женят?

Според тях, за да гледаш толкова деца трябва да пренебрегнеш себе си. Двамата лишават от почивка и от лично време. Но не се оплакват. Смятат чу проблемът българките да не искат да раждат деца не е материален, а духовен. Много жени не искат да се лишат от удоволствията си, да се жертват.

"Господ не ни е изоставил. Щастлив съм, че съм християнин, дацата ми са здрави. Какво повече да искам", казва отец Евгени.

 

 Етикети: деца, Семейство

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#5

Аз - 15.01.2017 г. 11:21:15

Бог да ги благослови и пази

#4

Ив - 09.01.2017 г. 18:41:42

Да са живи и здрави и дано Господ им даде още деца. Деца трябват на тая страна, деца!
А оня изверг Слави Трифонов веднъж се подигра с това семейство, че попадията раждала много деца. Изрод бездетен и стерилен!

#3

Живи и здрави да са !!! - 09.01.2017 г. 16:38:32

Тази история ми запълни деня!!! Хубави, интелигентни и симпатични хора, сложили настрана егоизма си и отдали живота си на децата! Пожелавам им много сила и усмивки!!!

#2

Pesho k..ra - 09.01.2017 г. 16:31:32

BULGARI! POKLON! UVAGENIE!

#1

Житан - 09.01.2017 г. 12:10:41

Страхотно семейство !!!!!!!!!!!!!!....Поклон !

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още