Поради снегонавявания има затворени пътища в Пловдивско
Поради снегонавявания има затворени пътища в Пловдивско / Дарик архив

Към момента няма населени места в Област Пловдив, които са без електрозахранване и водоснабдяване, съобщават от Областна управа. Информацията е актуална към 10.00 часа. Остават затворени за движение пътищата Асеновград Първомай и Асеновград Садово, както и отсечката с. Чоба – с. Болярци.

Продължава да е в сила обявеното частично бедствено положение в община Първомай и пътищата са затворени поради силното снегонавяване.

Затворени за движение са: кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра, кв. Дебър – с. Татарево, с. Бяла река – с. Буково, с. Бяла река – с. Воден, Татаревска чешма – с. Татарево, Виница – главен път 18.

На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, но населените места се снабдяват с хляб и продукти от първа необходимост.

Ограничено е движението на моторни превозни средства (МПС) над 12 тона на територията на цялата Пловдивска област с изключение на пътя Пловдив – Поповица, съобщават от Областното пътно управление. Като цяло пътната обстановка в областта постепенно се нормализира.

АМ „Тракия“ е отворена за всички автомобили, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Единствено от км 93 до км 97 в района на с. Мало Конаре, поради постоянни снегонавявания скоростта на движението се ограничава на 80 км/ч.

По пътя Огняново-Исперихово е ограничено движението за всички МПС, поради почистване на участъка от сняг. Обходният маршрут е през Исперихово-Бяга-Пещера-Пазарджик.

Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя Велинград - Юндола поради снегопочистване.

Забранено е движението на товарни автомобили през прохода „Превала” и по трасетата Барино-Тешел, Батак-Доспат, Широка лъка-Девин, Михалково-Кричим, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. От там уточниха, че пътищата в областта са проходими при зимни условия.

Минус 20 градуса минимална температура е измерена днес в Пампорово според данни на Планинската спасителна служба. В Смолян вали слаб сняг. Пътнопочистващите фирми имат готовност да реагират, ако валежът продължи и се натрупа нова снежна покривка. Тази сутрин температурите в Смолян варираха от - 16 до - 14 градуса.