Фиат Крайслер наема още 2000 работници в САЩ
Фиат Крайслер наема още 2000 работници в САЩ / Guliver/Getty Images

Американско-италианската компания "Фиат Крайслер" (Fiat Chrysler) обяви в неделя, че планира нови 2000 работни места в САЩ. Това става като отглас от призива на новоизбрания президент Доналд Тръмп да ограничи преместване на производството си в Мексико.

Компанията ще инвестира 1 млрд. долара до 2020 г. в два от заводите си в Мичиган и Охайо, където ще се създадат новите работни места, като така ще "укрепи своята производствена база" в САЩ, се казва в изявлението на компанията, публикувано в навечерието на откриването на автомобилното изложение в Детройт.

Избраният с обещанието да върне работни места в промишлеността в САЩ Доналд Тръмп, активизира през тази седмица атаките срещу гиганти на автомобилната промишленост, обвинени, че местят свои заводи в Мексико, за да намалят разходите за производство автомобили в Съединените щати.

Словесните удари на Тръмп чрез Twitter се стовариха върху номер едно в сектора в САЩ "Дженерал мотърс", както и върху световния лидер - японската "Тойота".

Също остро критикувана от новоизбрания президент, американската "Форд" реши във вторник да се откаже от изграждането на завод в Мексико, за да инвестира в своите съществуващи заводи в Мичиган и да създаде 700 работни места.

Източник: БГНЕС