Кметът: Ситуацията в Добрич е овладяна
Кметът: Ситуацията в Добрич е овладяна / Дарик Добрич

Всички улици в Добрич са проходими при зимни условия, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Пътните платна се опесъчават и осоляват, почистват се и малките улички. Снегорин е пуснат и в Лозята, по по-малките улици. 5 души – трима мъже и две жени са настанени в общинския приют зад Стоматологията, при нужда могат да бъдат приети още лица.

Вчера е отстранена голяма авария по канализацията до зоопарка, при която водите са се излели на булеварда. Положението е нормализирано с помощта на екипи на ВиК, МВР и снегорин.

Ситуацията в Добрич е овладяна и нормална, декларира кметът. Проблем съществува с налягането на водата по високите етажи, заради липсата на ток, основно в ПС Дъбрава. Авария е възникнала на ул.”Кирил и Методий” 55, но водата не е спряна, тъй като оттам се захранва централен водопровод и центърът би останал без вода.  Налягането обаче е ограничено.

Сметоизвозването не е спряно, въпреки че до вчера отпадъците са държани в камионите на А.С.А. поради липса на достъп до депото в Стожер. Извозването вече е възстановено.

По улиците се разпръскват и магнезиеви соли, тъй като солта няма ефект при -18 градуса. Разсипва се и пясък, но и с него ще има проблем при падане на температурите под -18 градуса. Йорданов обясни, че при минус 19-20 и повече градуса действа само калциев хлорид, но той е много скъп и България почти не се използва.

Кметът благодари на гражданите и фирмите, които са почистили пред домовете и търговските обекти.

Служителите на Синята зона няма да работят утре и вероятно през следващите дни.