Четири пожара за ден гасиха огнеборците от Разградско
Четири пожара за ден гасиха огнеборците от Разградско / netinfo

Четири пожара са гасили вчера огнеборците от Разградско – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Оказали са и техническа помощ при два инцидента.

В 5,48 ч. на 7 януари е получен сигнал, че е пламнала спомагателна постройка на пчелин до Гробищния парк в Кубрат. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън от страна на бездомник. Пламъците  унищожили дървената постройка, 40 кв.м. покривна конструкция и центрофуга.

В 12,16 ч. в Разград пламнал автомобил „Рено Клио“. Това е станало на ул. „Княз Борис“. Колата е изгоряла, а причината е техническа неизправност в газовата уредба.

Във вечерните часове огнеборците са реагирали на два сигнала за запалени комини. В 21,27 ч. пламнал комин в къща на ул. „Вихрен“ в Кубрат, а в 21,33 ч. – в къща на ул. „Ком“ в Стражец. И двата инцидента са без материални загуби.

 

В 12,01 ч. служителите на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ са осигурили достъп на служители на „Водоснабдяване-Дунав“ до авария, а в 14,40 ч. оказали техническа помощ на излязъл от пътя товарен автомобил в землището на Черковна.