С моторната шейна на Пожарната ще търсят авариите на „Енерго Про“
С моторната шейна на Пожарната ще търсят авариите на „Енерго Про“ / Радка Минчева, архив; Областна администрация

Областният управител на Разград Манол Кившанов е свикал заседание на Спасително и неотложни-аварийно възстановителни работи към Област Разград – съобщават от Областна администрация. На срещата, която е била при закрити врата, са присъствали представители от Областно пътно управление, Началник отдел на охранителна полиция, РД ПБЗН, „Водоснабдяване Дунав“, и от „Енерго Про“.

На заседанието всяка от институциите докладвала какво е свършила в последното денонощие.

Според представителя на Областно пътно управление всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия в рамките на областта и са отворени за леки автомобили. Очаква се да бъде отворен пътя Разград – Русе за тежкотоварни автомобили над 12 тона само с вериги.

Шефът на „Водоснабдяване Дунав“ Стоян Иванов заявил, че без вода са с. Ясеновец, с. Ушинци на територията на Община Разград и застрашeно е село Радинград. В община Кубрат осем са без вода, а в Самуил 3 населени места.

По авариите с електроснабдяването също се работи и се очаква отстраняването им до края на деня – заявил Венцислав Илиев от „Енерго Про“. Той уточнил, че в цялата област най-много са населените места без ток в общините Кубрат с осем населени места, Завет - две населени места, Лозница - частично в едно населено място и в Исперих - едно населено място.

Взело се е решение РД ПБЗН да подпомогне екипите на  „Енерго Про“ в Община Кубрат с моторна шейна да бъдат открити авариите, а също и Областно пътно управление да им съдействат за пропряване на пътища към авариите.

С моторната шейна на Пожарната ще търсят авариите на Енерго Про
netinfo