Зимната обстановка в област Шумен остава усложнена, като републиканската пътна мрежа в областта е затворена за движение.

Изключение правят само пътят Търговище - Шумен и Автомагистрала „Хемус". Проходът "Ришки" е затворен за движение, през "Айтоски" има ограничение за превозни средства до 12 тона.

В момента машини на Областно пътно управление продължават работа. През нощта се е налагалои да изтеглят закъсали автомобили.

17 населени места нямат ток и други 7 села са с частични проблеми в електрозахранването в общините Шумен, Нови пазар, Хитрино, Каспичан и Венец. Без вода са 3 населени места.

До минус 12 градуса са паднали температурите в Шумен, а снежната покривка се задържа около 22 см., съобщиха от метеорологичната станция в града.

Очаква се в следващите две денонощия североизточен вятър да продължи да духа, което ще понищи температурите до около минус 15, минус 20 градуса.

Обстановката остава усложнена в Силистра, Добрич и Шумен заради снегонавявания, каза регионалният министър Лиляна Павлова на брифинг.

Очакваме намаляване на вятъра днес и се надявам да отворим още пътища, допълни тя.

Българската армия ще впрегне всички ресурси в Свероизточна България, за да помага на екипите на "Енерго-Про" за възстановяване на електрозахранването, каза гл. комисар Николай Николов и поясни, че близо 90 населени места в страната са без ток.